L'Hospital de Mataró recupera l'autogestió

La Generalitat ha comunicat al Consorci Sanitari del Maresme que aixeca la intervenció econòmica de l'ens després de 7 anys.

Fotografia: tvmataró

Després de 7 anys, la Generalitat ha comunicat al Consell Rector del Consorci Sanitari del Maresme que aixeca la intervenció econòmica de l'ens. L’equilibri financer dels exercicis del 2020 i 2021 i el compliment del pressupost d’aquest 2022 i la previsió d’equilibri també per aquest any han permès recuperar l’autogestió. El gerent del Consorci Sanitari del Maresme, el doctor Ramon Cunillera, valora positivament la notícia. Tot i que creu que el dia a dia de l’hospital no canviarà, assegura que la recuperació de l’autogestió permetrà tenir menys limitacions i més agilitat en qüestions de recursos humans, patrimoni i finançament de l’entitat. Cunillera remarca que les possibilitats que té el Consorci ara són les mateixes que abans de la recuperació de l’autonomia. Les actuacions que es facin a futur seran en funció del pressupost del que disposi l’ens.

La recuperació de l’autogestió del Consorci Sanitari del Maresme és una les reivindicacions històriques no només de l’Hospital, sinó també de la ciutat. Una autonomia que es va perdre l’any 2015 pels problemes econòmics de l’ens, en part derivats del seu infrafinançament històric. L’octubre passat, la Generalitat ja es va comprometre a trobar el reequilibri financer de l'Hospital de Mataró per ajudar a l’ens a recuperar l’autogestió. Una recuperació de l’autonomia del Consorci que s’ha certificat aquest dijous.

El nou hospital d'atenció intermèdia, un pas més a prop
Abans que acabi el 2022 es licitarà la redacció del projecte executiu del futur hospital d'atenció intermèdia. Així ho ha explicat a micròfons de tvmataró el gerent del Consorci Sanitari del Maresme, el doctor Ramon Cunillera. La notícia l'ha traslladat recentment el Servei Català de Salut a la Taula de Salut de Mataró, que també licitarà durant aquest any la redacció del projecte de transformació del CAP de Cirera-Molins. Tot i que encara no hi ha data per quan estarà edificat el nou hospital d'atenció intermèdia, durant l'any que ve es treballarà en com ha de ser el projecte. Aquest nou centre sanitari estarà ubicat en uns terrenys davant de l'actual Hospital de Mataró. Ha de substituir l'Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena.

Informa: S.Ruiz