L'Hospital de Mataró no té cap pacient ingressat a planta per Covid

L'activitat hospitalària fa setmanes que cada cop és més similar a la d'abans de la pandèmia. L'últim pas serà la recuperació de les visites

La normalitat torna a l’Hospital de Mataró. Sense cap pacient ingressat a planta per Covid, només dos pacients a l’UCI i 4 post Covid i amb la vacunació per sobre del 70%, el centre hospitalari mataroní recupera una imatge força similar a la d’abans de l’aparició del coronavirus.

L’activitat hospitalària ha estat un any mig condicionada per la pandèmia, amb tancament de quiròfans, suspensió total de visites i reprogramació de cites i proves, però ara per ara el centre torna a funcionar a ple rendiment.L’única restricció vigent és l’accés de les visites als pacients. 

Els indicadors de la pandèmia creixen substancialment en la darrera setmana a Mataró

El risc de rebrot torna a ser “alt”, amb 108 punts, un llindar que no traspassava des de mitjans del mes de setembre, i la velocitat de contagi gairebé frega el 2, quan cada una persona infectada en contagia dues més.

Des de mitjans de setembre el risc de rebrot i la velocitat de propagació del virus han anat a la baixa, però en els darrers 15 dies les xifres han anat remuntant un altre cop.

Una escola mataronina, entre les 10 escoles amb més grups confinats per casos de coronavirus entre l’alumnat

L’Escola Pia Santa Anna de Mataró és un dels centres amb més grups confinats, un total de 3. Amb les dades de fa dos dies, també formava part d’aquesta llista l’Escola Anxaneta, també amb 3 grups en quarantena. Un total de 4 escoles més d’altres municipis catalans compten també amb 3 grups confinats. Unes dades que disten molt de les que es registraven ara fa un any, quan l’Institut Miquel Biada arribava als 15 grups aïllats i el Puig i Cadafalch als 12.

La incidència de casos entre els 0 i els 9 anys ha viscut un creixement des de l’inici de curs. Des del 13 de setembre, aquesta franja d’edat concentra cada cop més positius a Mataró. Els dies 7 i 8 d’octubre es van detectar 17 i 18 nous casos respectivament.