L'Hospital de Mataró tanca una de les quatre unitats de coronavirus

El centre hospitalari mataroní està notant l'arribada de menys casos de coronavirus a urgències en aquesta darrera setmana

L’Hospital de Mataró ha pogut tancar una de les quatre unitats COVID que tenia en funcionament. A més, el centre hospitalari mataroní està notant una disminució de la pressió urgències de casos de coronavirus. Així ho ha detallat el gerent del Consorci Sanitari del Maresme, el doctor Ramon Cunillera, en una entrevista al Mataró al Dia de Mataró Audiovisual, on també ha assegurat que la tercera onada està sent dura i llarga, però que ja es comença a “veure la llum”. Sobre aquesta tercera onada també ha afirmat que han viscut moments amb el centre molt ple, tant de pacients amb el virus com pacients amb altres patologies, però que en cap moment l’Hospital s’ha trobat en “situació crítica” i que han estat “molt més endreçats” que al principi de la pandèmia. Si tot continua així, Cunillera espera que en un parell de setmanes “la situació sigui més tranquil·la”.

Pel que fa al brot entre els professionals que ha apartat del servei més d’un centenar de treballadors, el doctor Ramon Cunillera assegura que han viscut la situació amb “esforç” però sense veure’s obligats a aturar el servei. El gerent del Consorci Sanitari del Maresme apunta que dels 1.500 treballadors, han resultat afectats entre un 5 i un 7% i que, per tant, s’ha pogut mantenir l’activitat. El nombre de professionals que continuen confinats són 87, 75 d’ells positius, la meitat dels quals asimptomàtics, i progressivament es podran anar reincorporant. El doctor Cunillera ha recordat que els contagis es produeixen dins l’Hospital, però també fora, en els contactes amb els convivents, i ha explicat que precisament per això es fan cribratges cada quinze dies, on es detecten un 3% de positius asimptomàtics.

L’Hospital de Mataró ha pogut mantenir en aquesta tercera onada un 90% de les consultes externes i el mateix percentatge de l’activitat quirúrgica programada. Per l’alta ocupació de llits, això si, s’ha optat per posposar dues o tres setmanes algunes intervencions que requerien ingrés.

Informa: C.Sánchez/L.Sanmiquel