L'Hospital de Mataró serà un dels primers en posar la vacuna de Moderna

Es tracta de la segona vacuna aprovada a Europa i la primera partida serà de 5.800 dosis

L'Hospital de Mataró serà un dels primers en posar la vacuna de Moderna

L'Hospital de Mataró serà un dels 4 primers centres de Catalunya en administrar la vacuna de la Covid-19 de Moderna. Està previst que la vacuna arribi avui i l'Hospital de Mataró serà un dels primers a posar-la. Arribarà una primera partida de 5.800 dosis i s'espera que, d'aquí a dues setmanes, n'arribin 8.000 més. Es començaran a administrar a l'hospital mataroní, a més dels hospitals d'Amposta, l'Althaia de Manresa i Sant Joan de Déu de Barcelona.

Tal com ha explicat la sots-directora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, cada centre administrarà la vacuna d’un sol laboratori: o Moderna o Pfizer-Biontech, mai es combinaran les dues. Cabezas, ha explicat les comprovacions que s’han de fer i quan es començaran a posar: divendres o dissabte.

La vacuna de Moderna, la segona autoritzada a Europa contra la Covid, treballa amb el mateix sistema que la vacuna de Pfizer. Un mètode innovador on el vaccí conté ARN missatger (ARNm) del virus i no pas un virus modificat com el que utilitzen les vacunes convencionals. Aquesta vacuna de Moderna també requereix dues dosis, la segona com a mínim 28 dies després de la primera dosi, però només requereix mantenir-se en una congelació de 20 graus negatius.

Informa: O.Debat