L'Hospital de Mataró impulsa un cribratge entre els seus treballadors

La voluntat és començar l'any amb el personal testat i descartar que hi hagi asimptomàtics entre el personal

L’Hospital de Mataró impulsa aquests dies un cribratge massiu entre el seu personal. El centre hospitalari mataroní testarà en aquests pròxims dies als seus treballadors per detectar possibles casos de coronavirus entre els asimptomàtics. La voluntat és començar l’any amb tot el personal testat i encarar la que sembla que serà la tercera onada en les millors condicions possibles. Segons ha detallat el gerent del Consorci Sanitari del Maresme, Ramon Cunillera, el cribratge ha estat una decisió del mateix centre, de la que s’ha informat al Departament de Salut, però afirma que és una mesura de seguretat i no d’emergència. Recordem que ahir aquest dimecres precisament s’informava d’un brot al centre hospitalari, amb 14 professionals afectats.

Un cribratge massiu entre el personal de l’Hospital de Mataró que ja es va realitzar també abans de la segona onada i que també s’ha portat a terme en altres centres hospitalaris. En aquest cas es testarà al personal que hi ha treballant en aquests moments i també al que vagi tornant de vacances. Una manera, per al centre, de preparar-se per la que ha de ser la tercera onada. Pel que fa als pacients, tots els positius de COVID es troben ara mateix en una mateixa unitat i les dues de cures intensives es troben a hores d’ara bastant plenes.

El cribratge al personal de l’Hospital de Mataró és una iniciativa del mateix centre hospitalari mataroní i es realitzarà des del seu laboratori amb la màxima celeritat possible.

Informa: C.Sánchez/O.Debat