L'Hospital de Dia atén més de 600 pacients de càncer tot i la Covid

L'any passat es van administrar més de 6.000 tractaments oncològics, a part d'altres tractaments ambulatoris

L’Hospital de Dia del Consorci Sanitari del Maresme va atendre més de 600 malalts de càncer l’any passat. Tot i la forta pressió generada per la pandèmia de la Covid, fins a 613 persones amb càncer van rebre l’atenció necessària en forma de proves o tractaments que no requereixen ingrés. Així, durant el 2020, es van administrar més de 5.000 tractaments de quimioteràpia, a part d’altres tractaments ambulatoris.

Des del Consorci Sanitari del Maresme detallen que aquest és un servei  que genera beneficis al pacient per diversos motius, ho explica Vanessa Vicente, cap d'àrea de l'Hospital de Dia.

El funcionament de l'Hospital de Dia compta amb el suport de voluntaris per poder assumir totes les tasques diàries. Durant la pandèmia, el voluntariat presencial no s'ha pogut realitzar, però, sí que s'ha pogut mantenir les sessions d'artteràpia per internet amb l'Associació Nou Cims i també l'acompanyament en línia i telefònic amb l'AECC-Catalunya contra el Càncer

Aquest hospital de dia és un dels serveis que no s’ha aturat durant la pandèmia, atenent pacients de diferents malalties que s’ha de fer proves o tractaments complexos, però que no necessiten estar ingressats.

Informa: O.Debat