Les persones d’entre 45 i 49 anys ja poden demanar cita per vacunar-se

A les persones d’aquesta franja d’edat se’ls hi enviarà un SMS per escollir lloc, dia i hora per vacunar-se, tot i així, també poden demanar cita ja a través del portal vacunacovidsalut.cat

Imatge: Mataró Audiovisual

S'amplia una mica més, la franja d'edat de persones que poden demanar cita per posar-se la primera vacuna contra la Covid-19. El Departament de Salut de la Generalitat ha anunciat que els nascuts entre el 1972 i el 1976 ja poden sol·licitar rebre la primera dosi. Està previst que en els pròxims dies aquest col·lectiu rebi un missatge SMS que els redirigirà a una aplicació per establir lloc, dia i hora per vacunar-se. Tot i això, si ho volen, poden demanar ja la seva cita a través de la web vacunacovidsalut.cat.

A hores d'ara, Salut prioritza acabar amb la vacunació de les persones d'entre 50 i 59 anys, és a dir, aquelles nascudes entre el 1962 i el 1971. A més, des de la setmana passada també s'estan administrant les segones dosis a aquells col·lectius essencials menors de 60 anys perquè puguin completar la seva pauta de vacunació.

Pel que fa al ritme de vacunació a la capital del Maresme, segons dades oficials, aquest dimarts hi havia 45.817 persones que havien rebut la primera dosi i 23.493 que ja tenien la segona. Per tant el 35% dels mataronins ja tenen com a mínim una dosi i el 18%, ja disposen de les dues. 

Informa: L.Sanmiquel