Les farmàcies ja poden vendre tests d’antígens sense recepta mèdica

El preu dels tests d'antígens de les farmàcies oscil·la entre els 7 i els 15 euros

Imatge: Mataró Audiovisual

El Consell de Ministres ja ha autoritzat la venda de tests d’antígens des de les farmàcies sense recepta mèdica. Així ho ha anunciat la portaveu del govern espanyol i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, aquest migdia. Dies enrere, ja s’havien començat a comercialitzar aquestes proves ràpides però l’usuari que en volia adquirir una, havia de presentar una recepta prescrita per un metge.

Pel que fa al preu de venda, la ministra Rodríguez ha explicat que s’ha demanat a la indústria farmacèutica que s’ofereixin uns ‘preus assequibles pels consumidors’. El preu fixat doncs, oscil·la entre els 7 i els 15 euros.

Aquests tests de detecció ràpida del virus són d’automostra i emeten el resultat al cap de 15 minuts. Un resultat que és només a títol informatiu i que en cas de ser positiu, la persona contagiada ha de trucar al Centre d’Atenció Primària per tornar-se a fer una nova prova i reafirmar el resultat.

Així ho detallava la portaveu del govern espanyol i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, aquest migdia.

En aquest sentit, i relacionat amb les mesures per prevenir el contagi de la Covid-19, hi ha una decisió important del Consell de Ministres que és poder dispensar sense recepta mèdica a les farmàcies els tests perquè a títol individual, els ciutadans puguin fer un exercici de prevenció per valorar si hi ha contagi. En el cas que el test doni positiu, s'hauria de recórrer al sistema sanitari perquè es revisés de nou el diagnòstic i és pogués computar com a contagiat.

La lliure venda de tests d’antígens arriba després de la petició feta fa temps per part dels farmacèutics.

Informa: L.Sanmiquel