Laura Seijo: 'Urgències de l'Hospital de Mataró està col·lapsat'

La regidora del PSC denuncia que s'atén més de 300 persones per dia a urgències i que l'espera per ingressar supera les 20 hores

El PSC denuncia la sensació de desempara i el col·lapse que pateixen els usuaris de l'Hospital de Mataró. La regidora de Benestar Social i Promoció de la Salut, Laura Seijo, afirma que les Urgències passen per una situació crítica amb un servei pel qual passen unes 340 persones alguns dies i amb una mitja d'espera per a ingressar de més de 20 hores. De fet, la titular de Benestar Social apunta que a diferència d'altres hospitals de ciutats similars a Mataró, el centre sanitari de la capital del Maresme té molts menys llits per atendre a la població de la seva àrea d'influència. Per Seijo, aquesta és una situació insostenible.

La regidora del PSC considera que el sistema sanitari està al límit i atribueix la situació a les retallades que pateix des de fa més d'una dècada i que, assegura, s'agreugen a Mataró pel dèficit d'inversions al Consorci Sanitari del Maresme. Conjuntura que contrasta amb l'esforç que fan els treballadors i professionals de l'Hospital.

Precisament, el PSC presentarà una Declaració Institucional a la propera Junta de Portaveus per instar la Generalitat a resoldre el problema crònic de finançament que pateix l'Hospital de Mataró i el Consorci Sanitari del Maresme. Els socialistes ho han fet públic avui a les seves xarxes socials, just quan es compleix una setmana de la denúncia feta a twitter pel comunicador mataroní, Vador Lladó, sobre la mort del seu pare a urgències de l'hospital de Mataró.

 

L'Hospital de Mataró nega el col·lapse i situa l'atenció a urgències a nivell prepandèmic 

Per la seva banda, l’Hospital de Mataró no farà declaracions al respecte. Tot i així, des del Consorci Sanitari del Maresme neguen el col·lapse de l’hospital. Reconeixen un augment de l’activitat però se situa, segons asseguren, a nivells juny i juliol de l’any 2019, abans de l’esclat de la pandèmia. En aquest mateix sentit, des del Consorci també han volgut manifestar que l’atenció als pacients i usuaris manté els estàndards de qualitat que exigeix el Departament de Salut de la Generalitat.

El que preocupa ara mateix també als responsables de la gestió de l’hospital de Mataró és l’augment de nous casos de Covid-19. Casos que alteren el servei normal de les urgències i que també afecten als professionals sanitaris, provocant baixes laborals que afegeixen complexitat al servei.