La vacunació al Maresme ja supera el 8 per cent

38.251 persones al Maresme han rebut la primera dosi i més de 14.500, la segona. A la ciutat de Mataró el 7,9 per cent ja se'ls ha administrat la primera injecció.

La vacunació al Maresme ja supera el 8 per cent

Mataró ja compta amb 10.271 persones vacunades amb la primera dosi. És el municipi de la comarca amb més vacunes administrades, però no el més vacunat, a causa de la densitat de la població. Qui encapçala el rànquing al Maresme és la població d’Arenys de Mar, amb l’11,36 per cent de la població vacunada amb la primera dosi, 1.811 persones de les quasi 16 mil que consten al registre oficial del municipi. La segona població més vacunada de la comarca és Canet de Mar amb un total de 1.603 dosis administrades que representen el 10,78 per cent de la seva població. A la cua, els municipis que van més lents amb la vacunació hi ha Santa Susanna, que de les seves 3.548 persones només n’ha vacunat a 201, el 5,7 per cent del total. Per sobre d’ells hi ha Cabrera de Mar que ha administrat 300 dosis a la seva població, és a dir, el 6,32 per cent.

Unes xifres que ha detallat el Departament de Salut fa pocs dies després que el delegat del govern a Barcelona, Juli Fernàndez es reunís amb els alcaldes del maresme per fer seguiment de la situació actual de la Covid-19 a la comarca. En total, al Maresme s’han vacunat 38.251 persones amb la primera dosi de vacunació, el que representa una mitjana del 8,3 per cent de la població total de la comarca. Si ens fixem en la segona dosi, les xifres cauen i de moment s’han administrat a 14.617 persones, és a dir al 3,2 per cent de la població del Maresme.

La gerent de la Regió Sanitària metropolitana Nord, Anna Aran, també ha explicat en aquesta reunió que les vacunes serviran per guanyar “una gran batalla a les residències de gent gran” i ha assegurat que amb la vacunació hi ha “només dues residències taronges a la comarca i la resta, totes verdes”.

Informa: M.Gómez