La regidora Seijo fa balanç Covid i diu que ara cal centrar-se en salut mental

Laura Seijo confessa a l'entrevista de Mataró Ràdio que 'he plorat molt aquests dos anys' per la gravetat de la situació, amb 313 morts, i lloa la feina en xarxa amb les entitats del tercer sector i els grups municipals.

La regidora de Benestar Social i Promoció de la Salut, Laura Seijo, durant l'entrevista de Mataró Ràdio
La regidora de Benestar Social i Promoció de la Salut, Laura Seijo, durant l'entrevista de Mataró Ràdio

La regidora de Benestar Social i Salut Pública de l'Ajuntament explica a l'entrevista de Mataró Ràdio que aquests dos anys de pandèmia de la Covid han estat molt complicats, però que amb el treball en xarxa amb les entitats del tercer sector i la unitat dels grups municipals es va poder gestionar una situació tan greu i sobrevinguda.

LAURA SEIJO
Va ser importantsíssim, i aquest és un valor de la nostra ciutat, el treball en xarxa que fem a Mataró i com es treballa amb les entitats del tercer sector. Calia que tots anessim a una i val a dir que no vaig tenir ni un sol conflicte o problema amb cap dels grups municipals. Al contrari, tot va se suport.

Luara Seijo ha confessat que durant aquests dos anys de Covid ha plorat molt i que va arribar a perdre la noció del temps. A Mataró la pandèmia ha provocat 313 morts i en els moments més durs morien vàries persones en un sol dia a les residències de gent gran.

LAURA SEIJO, regidora Benestar Social i Salut Pública
Cal dir i és de justícia dir-ho, que jo he plorat molt durant aquests dos anys. Molt, i molt és molt. Hi va haver un dia que vaig perdre la noció del temps, que no sabia si era de dia o si era de nit, si era diumenge o si era dimecres, perquè era 24 hores connectada al que podia passar. Em despertava de nit. Estaves descansant mitja hora i et trucaven que a tal residència havien mort 4 persones. I això, que no està en les teves mans donar-hi solució, ha estat compex, ha estat dur. 

La regidora ha explicat que la pandèmia també ha provocat molta afectació entre la població més afectada des del punt de vista de la paralització de l'economia o del confinament durant l'estat d'alarma.

LAURA SEIJO
En Serveis Socials ens han augmementat les demandes gairebé un 200%. I ara tenim sobre la taula un altre problema que són els desnonaments. Ara estan aturats, però en breu començarem a tenir molts desnonaments.

La regidora ha explicat que ara l'atenció s'està centrant en la salut mental, que està afectant especialment joves i persones grans. 

LAURA SEIJO
El problema de la salut mental ens està passant factura, A hores d'ara tenim gent jove amb problemes de salut mental, amb ansietats. Tenim gent gran que encara el fa por sortir de casa, que han fet unes devallades de l'autonomia molt importants. És a dir, tenim tot un repte sobre la taula que abans no teníem.

En aquest sentit, Seijo ha dit que s'ha tornat a impulsar la taula de salut mental amb les entitats relacionades amb aquesta problemàtica, es fan xerrades en esocles i instututs i es dotaran més recursos per a les persones que no poden assumir tractaments psicològics de llarga durada.