La Regió Metropolitana Nord allibera 265 places per a residències públiques

Està previst que per aquesta primavera s’alliberin a la Regió d’Emergències Metropolitana Nord 265 places que estaven reservades per fer aïllaments de pacients positius de Covid-19 o de sospitosos d’haver estat contagiats

La Regió Metropolitana Nord allibera 265 places per a residències públiques

La incidència i la mortalitat de la Covid-19 a les residències de gent gran han disminuït de forma significativa gràcies al pla de vacunació. És per això que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha decidit alliberar places que durant els moments més crítics de la pandèmia estaven reservades per poder fer correctament aïllaments de residents positius de coronavirus o sospitosos d’haver estat contagiats.

En concret, a la Regió d’Emergències Metropolitana Nord (la qual inclou els municipis del Maresme, Vallès Oriental, Vallès Occidental així com Badalona, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet de la comarca del Barcelonès) s’han alliberat 265 places que ara es podran destinar a realitzar nous ingressos de persones que es trobin a la llista per accedir a una plaça pública. A la tardor, es van reservar fins a 540 places una xifra que de cara a la primavera s’ha reduït fins les 275. A nivell català, s’han arribat a alliberar 1.753 places, passant de tenir-ne 3.016 reservades a la tardor a 1.263 en aquesta primavera.

D’ara en endavant, el Departament persegueix l’objectiu de fer minvar la llista d’espera per aconseguir una plaça a les residències públiques de gent gran. Una llista que a data de 31 de març, arribava a les 17.282 persones. Segons fonts del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, les persones que figuren dins d’aquesta llista no estan desateses sinó que reben les prestacions derivades de la Llei de Dependència o del Sistema Públic de Serveis Socials. A més, subratllen que d’aquestes 17.282 persones que figuren a la llista, 7.234 han renunciat a l’ingrés una vegada o més.

Informa: L.Sanmiquel