La quarta dosi contra la covid ja és a Mataró

Els usuaris de la residència El Mirador han estat els primers en rebre la quarta dosi, que s’administra alhora que la de la grip. També es poden vacunar els majors de 80 anys i els professionals

La Joaquima té 99 anys i en fa 7 que viu a la residència El Mirador. Va ser la primera persona a qui es va administrar la primera dosi de la vacuna contra la covid a Mataró i aquest matí n’ha rebut la quarta. A Catalunya, la campanya va començar dilluns i a les residències de la ciutat ha arribat aquest dimecres. A la ciutat hi ha 1.412 persones que viuen en centres geriàtrics.

Alguns residents també han rebut la de la grip. Però no són els únics que ja es poden vacunar. També les poden rebre els treballadors de les residències com la Carme. És la coordinadora sanitària d’El Mirador i explica com han informat els residents.

Carme López, coordinadora sanitària Residència El Mirador: "Hem fet una mica d'explicació amb ells i les famílies, perquè algunes han de donar el seu consentiment. La gent està predisposada a vacunar-se, així que tot en marxa"

De manera simultània ja es poden vacunar totes les persones majors de 80 anys. A Mataró en són 6.930. L’objectiu de la campanya és que ningú de menys edat els passi per davant.

Marta Chueco, directora CAP Rocafonda-El Palau: "Aquest any s'intenta prioritzar les persones majors de 80 anys i els pacients de residències, així com els treballadors. Això s'allargarà fins a mitjans d'octubre, més o menys. En una segona fase vacunarem els majors de 60 anys i pacients amb factors de risc, incloses les embarassades, i més endavant vacunarem persones joves. Aquesta estratègia busca protegir els més vulnerables"

Per això tots els majors de 80 anys no residents ja poden demanar cita al seu Centre d’Atenció Primària. La campanya de la grip i la quarta dosi de la covid s’allargaran fins al mes de desembre.