La Mariona va patir leucèmia als 8 i als 11 anys. Ha creat una associació

L'associació Mariona dóna suport i ajuda a les famílies del Maresme que passen per un càncer infantil. L'associació organitza dissabte al matí diverses activitats a la plaça Santa Anna amb motiu del Dia Mundial del Càncer Infantil.

La Mariona López Zamora, que va patir leucèmia als 8 i als 11 anys, durant l'Entrevista de Mataró Ràdio. Ara té 27 anys.
La Mariona López Zamora, que va patir leucèmia als 8 i als 11 anys, durant l'Entrevista de Mataró Ràdio. Ara té 27 anys.

L'associació Mariona dóna suport a les famílies del Maresme que estan passant per una situació de càncer infantil. La va crear el 2021 la Mariona López Zamora. Ara té 27 anys. Quan en tenia 8 li van diagnosticar una leucèmia de les més agressives. Després de passar per ingressos i tractaments de quimioteràpia, es va poder fer una transplantament de medul·la  perquè era compatible amb el seu germà. Als 11 anys, però, la leucèmia es va reproduir i el procés va començar de nou.

MARIONA LÓPEZ ZAMORA, Associació Mariona

Al cap de dos anys i mig, quan jo tenia 11 anys i mig de vida, torna a re-infectar de nou, torna a sortir el bony i tornem a començar de zero, un altre cop la malaltia. El bo que teníem era que, com que el meu germà i jo érem 100% iguals, teníem claríssim que me'n sortiria.

He muntat una associació per, com que jo me n'he sortir, sé quin és el trasbals, quina és la situació i l'ajuda que necessiten aquelles famílies. I he muntat l'associació per ajudar a altres famílies, d'aquells nens i nenes, per tal de poder-los ajudar, perquè se'n sortint com en el meu cas.

Cada any es diagnostiquen 300.000 casos de càncer infantil arreu del món.

El 15 de febrer és el Dia Mundial del Càncer Infantil. L'associació Mariona va demanar la col·laboració de les escoles i trenta centres escolars del Maresme van vendre globus amb el nom de l'associació per tal de recaptar fons.

Aquest dissabte 18 de febrer, durant tot el matí, la plaça Santa Anna acollirà diverses activitats organitzades per l'Associació Mariona per commemorar el Dia Mundial del Càncer Infantil. Hi haurà actuacions, jocs gegants, pallassos, maquillatge de cares, bombolles i globoflèxia. També hi haurà una carpa per poder comprar material divers de l'associació. Els diners recaptats aniran als hospitals Vall d'Hebron i Sant Joan de Déu.