Ho afirma Carme Subirà, esposa d'un malalt d'Alzheimer a l'Entrevista de Mataró Ràdio. La presidenta de l'Associació explica que els recursos de la Caminada 'són per ajudar famílies que tenen el malalt a casa'

El 21 de setembre és el Dia Mundial de l'Alzheimer. Durant la setmana s'organitzen actes arreu del món per a recaptar fons per a la recerca i també per ajudar les famílies pels elevats costos que suposa atendre un malalt d'Alzheimer. Els recursos obtinguts amb la Caminada de l'Alzheimer se sumen als que l'Associació mataronina rep per subvencionar un programa d'ajuda domiciliària.
MARIA ÀNGELS FRADERA, presidenta Associació Familiars Alzheimer
I aquest programa que amb ells vam muntar, és per ajudar a famílies que tenen el malalt a casa i que hi hagi d'anar una auxiliar de geriatria per ajudar-los per la feina que sigui, per llevar el malalt, per anar a passeig o el que sigui. Són treballadores nostres, estan assegurades i això és una despesa molt grossa.
La malaltia d'Alzheimer afecta no només el malalt sinó també enormement l'entorn familiar. Un dels moments més difícils de superar és quan el malalt ja no coneix les persones estimades.
CARME SUBIRÀ, membre junta AFAM i familiar afectat
És una malaltia molt dura a nivell familiar. Perquè veus aquella persona que hi has tingut unes converses, tot un lligam familiar, que hi has tingut moltes coses i, en aquest moment, no és ell. La soledat la notes en el moment que jo el vaig perdre; ara el tinc ingressat. Tenia una persona al costat, però ja no la tenia. I les filles ho van notar molt, els nets ho van notar. És una malaltia que repercuteix molt i molt a la família que tens al costat.
La Caminada de l'Alzheimer està prevista per aquets diumenge. De tota manera, l'associació Mataró Camina, que és qui organitza la Caminada mantindrà demà una reunió per decidir si es manté la convocatòria en funció de la previsió meteorològica.