La Generalitat ja emet el Certificat COVID digital per poder viatjar per Europa

El document, que es pot descarregar des de La Meva Salut, serà obligatori per desplaçar-se per la Unió Europea a partir de l’1 de juliol 

La Generalitat ja emet el Certificat COVID digital per poder viatjar per Europa

Les persones que vulguin viatjar aquest estiu pels països de la Unió Europea ja poden descarregar-se al web de la Generalitat de Catalunya el Certificat COVID digital. Es tracta d’un document que serà obligatori a partir del proper 1 de juliol i que té com objectiu garantir la seguretat davant del coronavirus. 

El Certificat COVID digital emès a Catalunya acredita tres possibles situacions: si el titular ha estat vacunat de la Covid-19; si s’ha fet alguna prova de detecció del virus i ha donat negatiu o bé si ha patit la malaltia i ja s’ha recuperat. 

Aquestes tres situacions s’acreditaran amb un certificat digital específic per a cada cas. De moment, però, només estan disponibles al web de La meva Salut el certificat de la vacunació i al que fa referència al contagi ja superat. 

Les tres versions del certificat estaran accessibles en versió digital a La Meva Salut. Però la idea és que properament també estiguin disponibles a les aplicacions mòbil i en altres formats. Segons la Generalitat, el desplegament d’aquesta eina està encara en fase de proves i ha d’incorporar altres funcions.

Tot i que a Catalunya l’obtenció del Certificat COVID digital ja és efectiva, cal esperar també l’aprovació del seu reglament al Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) i veure com l’aplicaran els estats membres quan entri en vigor.

Informa: B.Doñate