La farmaciola del viatger: què cal portar?

Els metges aconsellen viatjar sempre amb alguns medicaments i material de cures que no estiguin caducats ni sense caixa

Marxar de vacances pot comportar preparar maletes. Des dels centres sanitaris es demana que sigui quin sigui el destí, els viatgers no s’oblidin d’incorporar la farmaciola. Però, què cal portar? Els medicaments analgèsics, els antitèrmics i els antiinflamatoris no poden faltar, així com medicació pel mareig, antidiarreics o els col·liris i les llàgrimes artificials pels ulls.

Felipe Saatdjian, metge de capçalera Centre Atenció Primària Ronda Prim de l'Institut Català de la Salut: 

En cas que vulguem fer un viatge a la farmaciola hem d’incloure medicaments com ara el Paracetamol i el Nolotil i l’Ibuprofè. Important la prevenció de les picades de mosquits. Hem de portar un repel·lent potent i inclús una mosquitera. Cal fer prevenció de les cremades solars amb un bon protector i, en cas que ja ens hàgim cremat un after sun o una crema per a les cremades.

Des dels Centres d’Atenció Primària asseguren que la medicació personal ha d’anar acompanyada d'una recepta o un informe mèdic i s’ha de tenir present la temperatura en tot moment. També són molt importants els materials de cures com les gases, la clorhexidina, les tiretes o un termòmetre digital.

Felipe Saatdjian, metge de capçalera Centre Atenció Primària Ronda Prim de l'Institut Català de la Salut:

Pel que fa al material de cures podríem agafar unes gases estèrils i una mica de povidona iodada o clorhexidina, les clàssiques tiretes i un termòmetre digital. Hem de portar la nostra medicació habitual amb la recepta o un informe mèdic i sempre que els medicaments estiguin en bon estat, portar-los amb la caixa i amb el prospecte.

En cas de tenir dubtes sobre la vacunació Covid o prevenció d’altres vacunes al país de destinació o fins i tot saber si s’ha de prendre algun altre tipus de mesura sanitària, es pot demanar hora a una unitat de salut internacional. En el cas de l’àmbit metropolità nord del Servei Català de la Salut, del qual depèn la ciutat de Mataró, se situa ara a Badalona,  al CAP de La Salut. En aquest lloc s’ofereix la possibilitat de fer un estudi del país de destinació, les zones que es visitaran, i s’aconsellen les mesures que s’han de prendre en cada situació.

Informa: M.Gómez / L.Sanmiquel

 
Tags: