La doble vacunació per als majors de 60 anys, en marxa

Els Centres d’Atenció Primària de Mataró han començat a administrar la segona dosi de record de la Covid i la de la grip de cop a una població de més de 24.000 persones

Els Centres d'Atenció Primària de Mataró han iniciat la vacunació simultània contra la grip i la segona dosi de record contra la Covid-19 per a les persones de més de 60 anys. Un col·lectiu que a la ciutat supera les més de 24.000 persones. A banda del factor d'edat, Salut recomana que també es posin les dues vacunes als pacients amb problemes crònics, les dones embarassades, les persones amb immunosupressió i els professionals sanitaris.

Rodolfo Campos (infermer de l'ICS CAP Ronda Cerdanya): "La campanya és important perquè no sabem encara com anirà el repunt dels contagis de cara als propers mesos i, sobretot, per evitar mals majors en un col·lectiu d'alt risc"

L'administració de les dosis, que sempre es programen amb cita prèvia, es fan de cop, una a cada braç. La intenció és posar-les amb prou temps per vacunar a tothom que ho necessiti abans que arribi el pic de la grip.

Maria Concepción Molina (veïna): "He vingut per un informe i m'han dit que si volia vacunar-me i ja m'he posat les dues"
Domingo Gutiérrez (veí): "He hagut de dir-li a la infermera si ja m'havia punxat perquè no he sentit res"
Daniel Pulido (veí): " M'han dit que aquest any la grip ve forta i he aprofitat per vacunar-me de la Covid perquè ve amb la part de l'Omicron i cal estar protegit"

La campanya, que avança a bon ritme, arriba quan la incidència de la pandèmia registra els índexs més baixos. Els metges, però, demanen prudència, ja que en les setmanes vinents, amb l'arribada del fred, podrien pujar lleugerament.