La Covid, controlada a Mataró un mes després de l’adeu a la mascareta

Tant la velocitat de transmissió com el risc de rebrot se situen aquest dilluns en xifres similars a les de fa un mes. Això fa indicar que la retirada de la mascareta no ha provocat un creixement de la propagació del virus a Mataró

Fotografia: tvmataró

La Covid segueix activa, però sota control a Mataró. Des que es va retirar l’obligatorietat de la mascareta - aquesta setmana farà un mes - els indicadors es mantenen estables amb una velocitat de transmissió del virus lleugerament per sobre de l’1 i un risc de rebrot de 276 punts. Unes xifres molt similars a les de fa un mes, que indiquen que la retirada de la mascareta no ha vingut acompanyada d’un creixement de la propagació del virus.

Aquesta última setmana a Mataró s’han reportat 169 nous casos de covid-19, una xifra molt similar a la de les últimes setmanes i molt inferior als mes de 400 casos setmanals del més de març o als gairebé 5.000 en set dies detectats a mitjans de gener.  

Pel que fa a l’Hospital de Mataró, el centre ja no disposa de planta covid arran de la davallada en el nombre de casos, tot i que manté aïllats aquells casos que va detectant dins el centre. Actualment són 24 els pacients amb coronavirus ingressats al centre, un d’ells a l’UCI. Molts d’aquests pacients però han ingressat per altres motius i se’ls ha detectat el virus un cop dins el centre hospitalari.

Informa: A.Gual