La bronquiolitis en nens tensa les consultes a la primària de Mataró

A l'hospital hi ha actualment 13 infants ingressats per infeccions respiratòries greus. Els especialistes admeten que encara no s'hauria arribat al pic més alt de contagis

El repunt de casos de bronquiolitis en infants està tensant les consultes de pediatria dels Centres d'Atenció Primària de Mataró. El Consorci Sanitari del Maresme, que gestiona tres ambulatoris, admet que les visites s'han incrementat considerablement.

Aquest augment constant i progressiu de les infeccions respiratòries ha ocasionat que en aquests moments hi hagi 13 nens ingressats a l'hospital de Mataró. A més, en el Servei d'Urgències Pediàtriques del centre el nombre de visites s’han apujat un 40%.

Segons el consorci sanitari, durant el mes de novembre s'han detectat fins a 84 casos, dels quals 82 són nadons menors de dos anys. De fet, la infecció afecta principalment aquest col·lectiu i esdevé més greu en els menors de 6 mesos.

Els especialistes esperen que en els dies vinents s'arribi al pic més alt de contagis del virus. Tot i això, la Covid-19 ha alterat els ecosistemes microbiològics i es desconeix si amb l'arribada del fred rigorós de l'hivern, se n'afegiran de nous que encara complicarien més la situació.

Informa: Ll. Martínez