L’Hospital de Mataró demana prudència durant Les Santes

El cap d’Urgències, Jordi Casabon, alerta que la situació al centre torna a ser tensa i demana cautela, especialment aquests dies de festa major.

El personal sanitari de l’Hospital de Mataró fa una crida a la prudència a les portes de Les Santes. Des del centre tenen la sensació que la situació al carrer està descontrolada i no té res a veure amb la realitat que viuen de portes cap endins. També perceben un cert relaxament a mesura que avança la campanya de vacunació. I és que, si bé és cert que el percentatge d’infectats i de complicacions en persones vacunades és molt més baix, també ho és la franja d’edat del gruix de malalts per coronavirus. Són persones que només tenen una dosi de la vacuna o que encara no n’han rebut cap. Per tant, el virus es continua escampant. Per això demanen seny, especialment aquests dies de festa major en què es preveuen aglomeracions. En aquest sentit, el cap d’Urgències de l’Hospital de Mataró, Jordi Casabon, adverteix que es podria repetir l’increment de casos que ja es va notar a la ciutat després de Setmana Santa i Sant Joan.

De fet, aquestes últimes setmanes la franja d’edat dels pacients ha estat molt més baixa del que era habitual en onades anteriors. A l’Hospital de Mataró hi ha joves d’entre 20 i 30 anys ingressats a la Unitat de Cures Intensives. Casabon insisteix que una persona sana també pot contraure el virus i patir complicacions. A això cal afegir-hi el risc de transmetre la malaltia al seu entorn. Per aquest motiu, tot i que el pic d’incidència hagi passat a Catalunya, el cap d'Urgències demana no abaixar la guàrdia perquè les properes setmanes els hospitals patiran les conseqüències d’aquest repunt de contagis. En el cas de Mataró, ja mesos que la situació a l’hospital és tensa i els professionals, després d’un any i mig al peu del canó, arrosseguen esgotament psicològic i físic. Una fatiga que pot arribar a afectar l'eficàcia del servei. 

A dia d’avui, a l’Hospital de Mataró hi ha 48 persones ingressades a planta per coronavirus i 7 a l’UCI. Unes xifres que, tot i no semblar desproporcionades per un centre de les seves dimensions, contrasta amb el fet que fins fa tres setmanes, l’activitat Covid a l’hospital era pràcticament residual.

Informa: L.Cera