L’Hospital continua l’aposta per la humanització en el tractament del càncer

La inauguració d’una sala polivalent d’activitats se suma a la posada en marxa d’un hospital de dia per al tractament de pacients oncològics i una sala d’espera més confortable

L'Hospital de Mataró posa en marxa una nova sala polivalent destinada a pacients amb càncer de l'Hospital de Mataró. Aquest nou espai, situat a la planta baixa del centre hospitalari mataroní, ja ha començat a acollir activitats diverses. El ioga oncològic, sessions d'art, nutrició o d'assessorament legal i laboral són algunes de les propostes. Una sala que ha finançat la Xarxa Domum de la Fundació Nous Cims en el marc del seu programa d'acompanyament a persones que conviuen amb el càncer i que el Consorci Sanitari del Maresme s'ha compromès a dinamitzar. La voluntat és aconseguir una atenció més humanitzada per a aquestes persones, siguin pacients o familiars. La bona acollida de la seva presentació ha fet que algunes activitats ja tinguin llista d'espera i el futur de la sala passa per a possibles ampliacions de la programació.

Una sala que s'afegeix a la posada en marxa de l'hospital de dia per a pacients oncològics

Fa sis mesos que el nou hospital de dia oncohematològic va obrir les portes. Un espai que tracta el mateix volum de pacients que ja s'atenia, però que es va condicionar per complir aquest objectiu d'oferir les millors condicions possibles per a les persones que atén. Cada any s'hi fan unes 5.000 sessions de quimioteràpia i els pacients disposen de més espai, la possibilitat d'estar acompanyats per un familiar i zones per gaudir de més intimitat.