L’Hospital de Mataró prepara una unitat de reserva per si calen més llits

La unitat d'ingrés, que ja es va haver d'utilitzar aquest passat diumenge, es troba ubicada a la planta -1, en una zona que abans feia la funció de sala d'espera, i és exclusiva per a pacients que no tenen Covid

La situació de saturació que pateix l'Hospital de Mataró ha obligat el centre a obrir una nova unitat provisional d'hospitalització per atendre a pacients que no tenen Covid. Aquesta funciona com a unitat de preingrés, per a pacients que després seran traslladats a planta o a l'Hospital Sant Jaume, o per acollir a pacients que només s'hi han d'estar entre 2 o 3 dies. La unitat es troba a la zona del passadís de la planta -1, on en circumstàncies normals s'hi troba una sala d'espera, i està previst que només s'activi en cas de necessitat, com a 'unitat de rescat', per descongestionar les urgències. Els 15 llits de la unitat es van usant en funció de la necessitat, diumenge ja se'n van començar a utilitzar i fins ahir a la tarda hi havia 5 pacients ingressats. Avui mateix però ja no en queda cap i la unitat es troba tancada, preparada per quan calgui activar-la de nou.

Es comencen a desprogramar intervencions

El col•lapse del centre hospitalari mataroní, que ha arribat aquesta setmana al seu punt més àlgid, ha obligat a començar a desprogramar intervencions i visites. Fins ara es prioritzaven les operacions sense ingrés, però l'hospital seguia mantenint el gruix principal de la seva activitat ordinària. El creixent nombre de pacients, que ahir arribava al seu sostre amb 143 ingressats per Covid només a l'Hospital de Mataró i 191 si hi sumem els que es troben també a l'Hospital Sant Jaume, han comportat que des de dilluns el centre hagi començat a moure la seva agenda i ajornar part de la seva activitat no urgent. Des del Consorci Snitari del Maresme expliquen que ho estan fent des de dilluns i en funció de l'evolució de la pandèmia.

Informa: A.Gual