Jornada per posar en valor la recerca en els àmbits social i de salut

El Tencnocampus acull dijous la Jornada Ecosistema de de les Ciutats Cuidadores. Pere Clavé, director de recerca del CSdM i Laia Serras, de la Fundació Maresme, expliquen a l'Entrevista de Mataró Ràdio que 'es donaran a conèixer 80 projectes de recerca'

Laia Serras i Pere Clavé, en un moment de l'Entrevista de Mataró Ràdio
Laia Serras i Pere Clavé, en un moment de l'Entrevista de Mataró Ràdio

El Tecnocampus acull dijous una jornada científica per posar en valor la recerca i la innovació en els àmbits de la salut i el social. Es presentaran comunicacions de recerca per millorar la qualitat de vida de persones amb discapacitat i persones grans. La jornada s'emmarca en el programa PECT impulsat per la Generalitat, que a Mataró es materialitza amb l'aposta per ser una ciutat cuidadora amb els col·lectius més vulnerables per discapacitat o envelliment. Es presentaran un total de 80 projectes de recerca i innovació realitzats a Mataró i la comarca. També hi haurà una Fira de la Ciència i hi assistiran estudiants d'instituts per ampliar els coneixements sobre la recerca. Pere Clavé, director de Recerca del Consorci Sanitari del Maresme, i Laia Serras, tècnica de la Fundació El Maresme, ho han avançat a l'Entrevista de Mataró Ràdio.

PERE CLAVÉ, director Recerca i Innovació CSdM
Un punt important de la jornada és aquest rendiment de comptes explicant quines recerques hem fet, quins resultats hem obtingut, quin impacte hem causat a les institucions i a la ciutadania. I per a més, per projectar-la en els propers cinc anys. D'alguna manera, demà explicarem tot el que hem fet, però també el que volem fer en el marc d'aquestes institucions i per primer cop en el marc d'una casa comuna. És el CareCityLab, que és un nou instrument per la promoció de la recerca i la ciència ciutadana i les cures, que apareix a Mataró per continuar tota aquesta activitat que hem fet de recerca i innovació dins el PECT.

LAIA SERRAS, tècnica Fundació El Maresme
De vegades, en l'àmbit social hi ha molt poca recerca. Per exemple, en l'àmbit de la discapacitat la gent pensa en una cosa molt més assistencial. No pensem tant en la qualitat de l'atenció que estem donant o que es pot investigar per millorar aquesta atenció. Penso que aquest conjunt d'entitats que ens hem ajuntat hem pogut fer altres coses que es veuran a la jornada. Com hem pogut treballar conjuntament, com ens poden ajudar a nosaltres amb el seu coneixement, com nosaltres podem aportar el coneixement que tenim de les persones amb discapacitat. I crec que és una de les coses que es veurà demà.

La jornada és una iniciativa de l'Ajuntament de Mataró, el Consorci Sanitari del Maresme, Tecnocampus, Fundació Maresme, EURECAT, TIC Salut Social, Consell Comarcal del Maresme i la Fundació Hospital.