Inaugurat el nou CUAP Maresme

Estarà obert les 24h del dia tots els dies de l’any, ha de donar resposta a urgències de baixa i mitjana complexitat de medicina general i pediatria i donarà servei a 270 mil persones del Maresme central.

Aquest migdia, el vicepresident de la Generalitat Pere Aragonès, la consellera de Salut Alba Vergés i l’alcalde de Mataró David Bote han inaugurat el nou CUAP Maresme, que va entrar en funcionament dilluns.

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària Maresme estarà obert les 24h del dia tots els dies de l’any i ha de donar resposta a urgències de baixa i mitjana complexitat de medicina general i pediatria. Es donarà servei a 270 mil persones de 15 municipis de del Maresme Central, des d’Arenys de Mar i de Munt a Premià de Mar i de Dalt. El nou espai té una superfície de més de 550 metres quadrats, s’ha construït en 10 mesos i ha tingut un cost de 1,2 milions d’euros.

Amb aquest nou espai, segons ha explicat el vicepresident del a Generalitat Pere Aragonès, es dona resposta a un dèficit històric de Mataró i el Maresme. En aquest sentit el CUAP s’alinea en l’estratègia del Departament de Salut, segons Aragonès, de reforçar el sistema de salut públic de Catalunya.

L’alcalde de Mataró, David Bote, també ha remarcat que es tracta d’una bona noticia la resolució d’un dèficit històric de la ciutat. També s’ha mostrat confiat en què s’avanci per resoldre altres qüestions com l’ampliació de l’Hospital de Mataró o el deute del Consorci Sanitari del Maresme.

El nou CUAP treballarà en xarxa amb la resta de centres sanitaris i serveis d’emergències del territori. Un equipament que ha de dotar als professionals sanitaris de Mataró i el Maresme de de les millors eines per atendre a la ciutadania, segons ha explicat la consellera de Salut Alba Vergés. La consellera també ha explicat que ha de permetre no només descongestionar centres hospitalaris com l’Hospital de Mataró sinó també ordenar les urgències del territori.

A més del vicepresident Pere Aragonès, la consellera de Salut Alba Vergés i l’alcalde de Mataró David Bote, a l’acte d’inauguració també hi han estat presents diversos representants polítics i sanitaris de la comarca. Entre ells, el president del Consell Comarcal del Maresme Damià del Clot, la regidora de Salut de Mataró Laura Seijo; o el gerent del Consorci Sanitari del Maresme, el doctor Ramon Cunillera.

 

Informa: S.Ruiz