Gimnasos sense cita prèvia i festes de final de curs

El govern fa un pas més en la relaxació de les mesures per contenir la COVID-19. Unes mesures que entren en vigor a partir del pròxim dilluns, 14 de juny

El govern permet accedir a l’interior dels equipaments esportius sense cita prèvia a partir de dilluns 14 de juny. Caldrà, però establir un registre de persones que accedeixen als equipaments, que permeti controlar l’aforament establert i la traçabilitat de contactes. És una de les flexibilitzacions que s’ha aprovat en el marc del Procicat.

També a partir de dilluns vinent es permet la celebració d’actes de final de curs d’alumnat no universitari. En aquest cas, la recomanació és ubicar aquestes festes en espais exteriors i que com a màxim apleguin 500 persones. No caldrà seure i es podrà menjar i beure en racions individuals.

En cas que se celebrin les festes de final de curs en espais interiors, la capacitat permesa és de 250 persones assegudes en grups de convivència i amb un seient buit com a separació. Es recomana que hi assisteixin només bombolles de convivència o grups del mateix curs, sempre que l’espai estigui ben ventilat. En aquest cas es prohibeix el consum d’aliments i begudes.

Tant en exterior com en interior, cada persona ha de disposar de dos metres quadrats i mig.

També es relaxen les mesures pel que fa a la possibilitat d’assistir als estadis de les lligues professionals de futbol i bàsquet, en les condicions del Consell Superior d’Esports.

Qui també surt beneficiat de la flexibilització de les restriccions anunciada avui, sempre i quan ho validi el Procicat, és el sector de l'oci nocturn. En el seu cas, a partir del 21 de juny podran obrir amb el 50% de l'aforament a l'interior i 100% a l'exterior, sense distància de seguretat a la pista de ball i amb ús obligatori de mascareta. L'hora de tancament serà a dos quarts de quatre del matí. 

Tags: