Escassa repercussió en el primer dia de vaga de sanitaris a Mataró

Tot i que només el 3% dels professionals s'han afegit a la protesta, alguns usuaris s'han trobat amb visites anul•lades i més esperes de les habituals

Els professionals sanitaris han començat aquest dimecres la primera de les jornades de vaga. El sindicat Metges de Catalunya, convocant de la mobilització, ha parlat d'un seguiment del 75%, mentre el Departament de Salut ha rebaixat la xifra en un 17% a tot el país.

Tot i això, a Mataró, l'aturada ha tingut poca repercussió i el sindicat CATAC-CTS, l'agrupació majoritària al comitè d'empresa del Consorci Sanitari del Maresme, apuntava a primera hora del matí que només el 3% del personal s'havia afegit a l'aturada.

Sigui com sigui, la protesta ha posat de manifest el descontentament d'un col•lectiu que se sent maltractat, que es troba esgotat i que reclama amb urgències millores perquè el sistema sanitari faci un canvi radical.

Jaume Santangelo, apoderat de CATAC-CTS concertada: El que ha de fer la conselleria és escoltar-nos. Com hem dit altres vegades, estem molt al límit, amb una situació molt precària, necessitem que atenguin les nostres demandes i acceptin una jornada més reduïda, i sobretot, més personal perquè treballem doblant torns.

Malgrat el poc seguiment de la vaga a la ciutat, alguns usuaris s'han trobat aquest matí amb sorpresa com s'havia anul·lat les visites programades o que la falta de professionals els obligava a esperar més estona del que és habitual. Des de la CATAC-CTS han demanat comprensió als pacients afectats.

Jaume Santangelo, apoderat de CATAC-CTS concertada:  Aquí a l'hospital hem tingut un 3% de companys que sí que s'han adherit a la vaga i han participat en la manifestació. Això ha tingut una afectació a l'usuari, per a la qual demanem disculpes, però que creiem que era necessari perquè la situació ho requeria.

Els serveis mínims han funcionat amb normalitat i les urgències no han quedat afectades. Tampoc l'activitat quirúrgica inajornable.

Pel que fa als Centres d'Atenció Primària, el primer dia de vaga ha transcorregut també sense incidents. Segons el departament de Salut, a la Regió Metropolitana Nord, el seguiment ha estat superior i un 33% dels facultatius han secundat la protesta, enfront d'un 3% de la resta de personal sanitari.