Es preveu un important increment de casos Covid els propers quinze dies

El gerent del Consorci Sanitari del Maresme diu que no vacunar-se és un risc absurd

El doctor Ramon Cunillera, director gerent del Consorci Sanitari del Maresme, ha estat entrevistat en el programa El Mirador. El doctor Cunillera assegura que, tot i que ara hi ha pocs malalts per Covid ingressats a l’Hospital de Mataró, es preveu que es produeixi un augment durant les properes setmanes davant l’evidència que ens trobem immersos en una nova onada de la Covid.

El que si esperem en que en les properes dues setmanes hi hagi un increment important de casos atesos, tant a primària com a urgències, que probablement tindran PCR positius i alguns d’aquests hauran d’ingressar, i alguns ho hauran de fer a la UCI

 

El doctor Cunillera confirma que la majoria de casos greus es donen entre la població no vacunada. A data d’avui hi ha 8 malalts per Covid a l’Hospital i en una situació atípica, només dos a planta i sis ingressats a l’UCI.

El gerent del CSdM confirma que l’Hospital es troba molt ple i que això provoca esperes per ingressar a planta pacients d’urgències. Aquesta situació es dóna per l’augment de pacients que necessiten ser atesos per malalties respiratòries amb l’arribada del fred.

Sobre la possible implantació del passaport Covid, el gerent del Consorci ha avalat la seva implantació assegurant que la vacunació evita contagis i sobretot emmalaltir greument. En aquest sentit, s’ha mostrat sorprès per les decisions d’alguns jutges que tiren enrere mesures adoptades per governs que venen avalades per la comunitat científica. Cunillera ha recordat que és necessari mantenir l’ús de la mascareta, que s’ha demostrat una eina molt eficaç per evitar contagis, no només de la Covid, sinó d’altres malalties com el refredat o la grip.

La recomanació és que tothom faci servir mascareta. Però sobretot, que tothom ha d’estar vacunat. No estar vacunat és un risc una mica absurd i no té cap sentit. Entenc que hi hagi gent que pugui tenir dubtes. Però, la capacitat de protecció de la vacuna és inèdita. És una vacuna excel·lent, extraordinàriament bona

El doctor Cunillera ha manifestat que pateixen un greu problema de personal, sobretot d’infermeria. Costa molt trobar substitucions per afrontar baixes i altres necessitats. En aquets sentit, ha posat en valor la col·laboració amb l’escola d’infermeria del Tecnocampus. Tot i així, és insuficient per atendre les demandes del Consorci Sanitari. 

És un problema molt greu en aquest país i gens fàcil de solucionar perquè el personal necessita temps per formar-se. És veritat que tenim una escola d’infermeria al Tecnocampus i venen a fer pràctiques a l’Hospital de Mataró. Però és insuficient perquè quan acaben la seva formació no només venen a treballar al nostre hospital, sinó que també a molts altres hospitals. Per tant, tenim un problema important amb personal d’infermeria. I quan arriben crisis com aquesta, encara es nota més