En marxa una nova edició de les Jornades de Salut i Alimentació

Teresa Torres, tècnica de Salut de l'Ajuntament, posa en valor la Xarxa de Parcs Urbans de Salut amb aparells de gimnàstica. La dietista i nutricionista Sheila González, explica a l'Entrevista Mataró Ràdio la base de l'alimentació saludable.

Sheila González i Teresa Torres durant l'Entrevista de Mataró Ràdio
Sheila González i Teresa Torres durant l'Entrevista de Mataró Ràdio

Des de l'any 2003 Mataró organitza les Jornades de Salut i Alimentació, emmarcades en la celebració del Dia Mundial de l'Alimentació. Fins el dia 29 es fan diversos actes adreçats a la població en general, que inclouen tallers de cuina, gimcanes saludables o la presentació del Receptari de Memòria Culinària, amb aportacions d'usuaris dels casals de gent gran. Teresa Torres, tècnica de salut a l'Ajuntament, ha explicat a l'Entrevista de Mataró Ràdio que les jornades d'aquest any tenen per lema "Cuidar-se amb pocs diners és possible" i ha posat en valor la xarxa de parcs urbans de salut amb aparells de gimnàstica. La dietista i nutricionista Sheila González ha explicat la base de l'alimentació saludable.

 

TERESA TORRES, tècnica de Salut Ajuntament Mataró
El que interessa és que la població sàpiga que tenim aquests equipaments a l'aire lliure, que són totalment gratuïts, que estan pensats per a persones adultes per poder fer una activitat física lleugera moderada.

SHEILA GONZÁLEZ, dietista i nutricionista CAP Rda. Cerdanya i CAP Gatassa
Tenim una proporció d'alimentació variada i equilibrada en tots els grups d'aliments. D'una banda tenim el mètode del plat, que ens diu com haurien de ser els nostres àpats, tant en dinar com en sopar. I veiem que la major part del plat hauria de constar d'aquests vegetals o verdures. Una altra part una mica més petita de part proteica, animal o vegetal, però que hi hagi un contingut proteic. I també una part d'hidrats de carboni d'alta qualitat: aliments integrals, la patata, l'arròs, pasta, etc.

Les Jornades de Salut i Alimentació inclouen consells per conservar bé els aliments a la nevera amb l'exemple pràctic d'una nevera que estarà ubicada divendres matí a la plaça de Les Tereses.