Els docents es començaran a vacunar aquesta setmana

Salut comença a citar professors i altres treballadors de centres educatius de fins a 55 anys per vacunar-los. Ahir es van començar a vacunar agents de la Policia Local

El Departament de Salut comença a vacuna aquesta setmana a professors i altres treballadors de centres educatius de fins a 55 anys. Salut els inclou en la fase de vacunació de professionals essencials que va arrencar la setmana passada a Mataró, entre d’altres punts de Catalunya. Igual que en la resta de professionals essencials, els treballadors d’escoles i instituts rebran la vacuna d’Astrazeneca.

Els treballadors rebran un SMS al seu telèfon mòbil indicant-los com poden escollir torn i centre sanitari per vacunar-se. Un dels centres on poden demanar ser vacunats és el CAP Maresme de Mataró.

Qui ja ha començat també a vacunar-se és la Policia Local de Mataró. Ahir els primers agents van rebre la primera dosi de la vacuna d’Astrazeneca, dins del pla de vacunació de professionals essencials.

Igual que amb les vacunes de Pfizer i Moderna, la d’Astrazeneca requereix dues dosis. La segona es contempla que s’administri entre 28 i 84 dies després de la primera.

D’altra banda, el Departament de Salut també contempla començar a vacunar grans dependents i persones majors de 80 anys que no viuen en residències. En aquest cas, seran els equips d’atenció primària qui decidiran si la vacunació es realitza en un centre sanitari, al domicili de la persona o en un centre de dia.

Fins aquest dimarts, 4.230 mataronins han estat vacunats amb la primera dosi d’alguna de les vacunes. D’aquests, 2.390 han rebut també la segona dosi.

 

Informa: S.Ruiz