El risc de rebrot cau per sota els 200 punts

Per primera vegada en setmanes, Mataró deixa d'estar en risc 'molt alt' de rebrot de la Covid-19. L'impacte que pugui haver tingut la Setmana Santa en la propagació del virus no es veurà fins d'aquí a uns dies

Disminució del risc de rebrot a Mataró, que cau per sota els 200 punts per primera vegada des de mitjans de març i passa a ser 'alt' en lloc de 'molt alt'. Segons el portal dadescovid.cat, el risc de rebrot se situa en els 194 punts, agafant dades que van del 27 de març al 2 d'abril. Cau també la variació de casos que ha experimentat una disminució del 8,8 per cent. Finalment, pel que fa a la velocitat de reproducció del virus, coneguda com a RT, aquesta també baixa, tot i que es manté per sobre de l'1, concretament ara en l'1,13. Fet que indica que un cas de Covid segueix contagiant a més d'una persona i que per tant el virus es troba en expansió.

Cal tenir en compte que al llarg dels dies festius, com aquesta Setmana Santa, i els caps de setmana s'acostumen a realitzar menys proves diagnòstiques i és per això que serà en els dies que venen quan es vegi més clarament la tendència. De fet, segons els experts, cal veure durant la setmana vinent els efectes que tindran els dies festius i la relaxació de mesures que l'han acompanyat, com l'eliminació del confinament comarcal i la possibilitat de desplaçar-se amb el grup bombolla.

En aquest sentit, i tenint en compte totes aquestes variables, està previst que el PROCICAT es reuneixi aquesta setmana per establir si cal establir mesures més restrictives per contenir la COVID.

Pel que fa al procés de vacunació, també s'ha conegut que a mitjans del mes d'abril s'hauria de començar a vacunar amb Janssen la franja d'entre 65 i anys. Mentre que, pel que fa a les persones d'entre 70 i 79 anys ja es va confirmar fa uns dies que el procés de vacunació començaria el 12 d'abril de més grans a més joves dins la mateixa franja. Ahir, a més, van arribar més de 193.000 vacunes Pfizer per completar la primera vacunació dels majors de 80 anys.