El preu dels tests d’antígens en farmàcies queda limitat a 2,94 euros

Aquesta mesura anunciada pel govern espanyol entrarà en vigor a partir de dissabte

Fotografia: tvmataró

Punt final a l’escalada de preus per aconseguir tests d’antígens a les farmàcies. A partir d’aquest dissabte, el preu màxim que s’haurà de pagar per aquestes proves de detecció ràpida serà de 2,94 euros. Aquesta regulació arriba després que durant l’època de Nadal s’hagin arribat pagar imports molt desiguals entre farmàcies. La ministra de Sanitat, Carolina Darias ho ha explicat aquest dijous en roda de premsa.

El problema és que algunes farmàcies just havien acabat d’adquirir estoc a un preu superior a l’anteriorment esmentat. És per això que reconeixen que fins dissabte no podran vendre’ls a l’import fixat.

La limitació del preu dels tests d’antígens respon a la voluntat de descongestionar els Centres d’Atenció Primària davant l’allau de contagis de les darreres setmanes. En aquest mateix sentit, el Departament de Salut ha autoritzat algunes de les farmàcies del país perquè puguin notificar positius detectats a través de les proves diagnòstiques realitzades en els seus establiments o mitjançant tests d’automostra.

Els pacients que comprin un test d'antígens i se'l realitzin a casa, tenen com a via per poder comunicar un positiu a CatSalut trucar a una de les farmàcies adherides al programa TARCAT i nosaltres amb les dades del DNI, amb el CIP i un número de telèfon perquè CatSalut li enviï un SMS, el podem registrar. 

A Mataró, Salut ha validat un total de 24 farmàcies per realitzar aquesta funció. Es poden consultar a la web canalsalut.gencat.cat.