El personal sanitari de Mataró comença a vacunar-se

La campanya de vacunació s’està duent a terme des d’aquest dijous

Els professionals sanitaris de Mataró ja han començat a vacunar-se de la Covid-19. La campanya de vacunació s'està duent a terme des d'aquest dijous, tant entre el personal del Consorci Sanitari del Maresme, com entre els treballadors dels centres d'atenció primària (CAPs) que gestiona l'Institut Català de la Salut (ICS).

En el primer cas, han començat a vacunar-se els professionals de l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) Mataró Centre i els de l'Antic Hospital de Sant Jaume. Els sanitaris de l'Hospital de Mataró, és a dir, tant els metges com el personal d'infermeria, hauran d'esperar uns dies més: podran vacunar-se contra el coronavirus a partir d'aquest dilluns a la tarda.

L'ICS gestiona a Mataró un total de cinc ambulatoris: Rocafonda, La Llàntia, Ronda Cerdanya, Joan Prim i CAP II El Maresme. D'aquests, però, només ha iniciat la campanya de vacunació aquest dijous el CAP de Joan Prim i alguns centres de salut propers, però està previst que ho vagin fent tots els pròxims dies.

El Departament de Salut de la Generalitat ha començat a vacunar els professionals sanitaris de tot Catalunya aquesta setmana, en paral·lel a la campanya de vacunació iniciada entre el personal de les residències. L'objectiu és vacunar cada dia de la setmana, incloent-hi els festius, per fer front a l'augment de casos de Covid-19 que s'ha registrat els darrers dies.

Informa: B. Doñate