El Mirador estimula les capacitat cognitives dels seus residents amb ulleres 3D

Aquests dispositius han estant molt ben rebuts pels residents ja que a banda d’estimular la seva capacitat cognitiva també milloren el seu benestar emocional

Els beneficis de la tecnologia són incomptables i més, en època de pandèmia. Prova d’això és la nova activitat que ha incorporat a la seva oferta la residència El Mirador de Mataró. Aquesta consisteix en què els residents puguin fer passejades virtuals gràcies a l’ús d’ulleres 3D. L’aparell els permet caminar per la ciutat de manera virtual, visitar un museu o, fins i tot, un aquari. L’objectiu d’aquesta iniciativa és afavorir l’estimulació cognitiva dels avis i el seu benestar emocional. 

La residència El Mirador ha fet ús d’aquests dispositius durant els darrers mesos per oferir als seus residents propostes de comunicació i entreteniment i n’estan molt satisfets. Així ho explica Tània Quesada, terapeuta ocupacional. 

De moment les ulleres 3D de l’empresa OROI Tech tan sols les fan servir aquells residents que es troben a la tercera planta, és a dir, aquells que mantenen les seves capacitats cognitives o que les preserven i les tenen poc deteriorades. Per seguretat, l’activitat es realitza de manera individual o, com a molt, en petits grups de persones. Pels avis i àvies de la residència aquest nou entreteniment ha tingut una molt bona rebuda perquè els ha permès reviure moments viscuts. 

A banda de distreure els residents durant una estona, des del Mirador han pogut provar que la participació en aquesta activitat permet desenvolupar la capacitat d’observació així com estimular la memòria i els records. 

Informa: L.Sanmiquel