El govern prorroga les mesures de contenció de la Covid una setmana més

Fins al dia 24 de gener es mantindrà el toc de queda, la limitació de les reunions a 6 persones, les restriccions d'obertura en el comerç i la restauració o el confinament municipal de dilluns a diumenge

El Govern de la Generalitat prorrogarà les restriccions de contenció de la Covid-19 una setmana més. Així ho han anunciat aquest migdia en compareixença oficial la consellera de Salut, Alba Vergés, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, i el secretari de Salut Pública Josep Maria Argimon. D'aquesta manera, fins al dia 24 de gener es mantindrà el toc de queda, la limitació de les reunions a 6 persones, les restriccions d'obertura en el comerç i la restauració o el confinament municipal de dilluns a diumenge. Unes mesures que s'allarguen esperant que la tendència ascendent de les dades de la Covid s'aconsegueixi frenar de cara a la setmana que ve. Així ho ha explicat Argimon, qui ha afirmat que "ens trobem en situació de frenada", en la que s'ha aconseguit aturar el creixement pronunciat de les dades, però que cal donar continuïtat a les restriccions per assegurar el control de la pandèmia.

Els indicadors de la Covid es troben lleugerament a l'alça tant al conjunt de Catalunya com concretament a Mataró, on el risc de rebrot és ara del 718 i la velocitat de transmissió d'1,16. Unes xifres que arriben el dia en què l'Estat Espanyol ha registrat el rècord de contagis des de l'inici de la pandèmia amb un total de 38.869 positius.

Informa: A.Gual