El CSdM s'ha reforçat amb 90 professionals per afrontar la segona onada de Covid

La direcció del Consorci respon a les crítiques sindicals sobre la falta de personal i la "precarietat laboral"

El CSdM s'ha reforçat amb 90 professionals per afrontar la segona onada de Covid

La direcció del CSdM respon a les crítiques llançades per la secció sindical de la CATAC sobre la falta de personal i la "precarietat laboral" a l'ens i afirma que durant el mes d'octubre s'han destinat un total de 90 professionals addicionals, entre infermeres, auxiliar i portalliteres, per reforçar les plantilles d'atenció a pacients amb Covid. Des de la direcció expliquen que les ràtios d'infermeria i auxiliars per malalt a les unitats covid són més altes que en les unitats convencionals i que aquestes són equiparables a les de la resta del sector sanitari concertat.

El Consorci, que es mostra en desacord amb diversos punts del que expressava la secció sindical, afirma que no és cert que no s'hagin adequat les plantilles a les necessitats dels pacients, ni que no es contracti per falta de voluntat. En aquest sentit, afirmen que el personal d'infermeria del Consorci, on s'hi troben inclosos infermeres, auxiliars i portalliteres ha passat de 750 persones a 900 en els últims 5 anys.

D'altra banda, afirmen que aquest mes d'octubre s'han consolidat 120 llocs de la plantilla estructural d'infermeria i la previsió és que se'n consolidin 62 d'auxiliars en els pròxims mesos.
Des de la direcció de l'ens també valoren la feina que han estat fent els professionals durant aquesta crisi sanitària i reivindiquen la qualitat assistencial assolida pel consorci durant els anys.

 

Informa: A. Gual