El CSdM posa a la venda mascaretes solidàries contra la Covid

El centre comercial Mataró Parc hi col·labora cedint un espai per la seva adquisició

El Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) ha posat en marxa la venda de mascaretes solidàries en el marc del programa "Impulsem la recerca", que dedica la campanya d'enguany a la COVID-19. Ho fa sota el lema "+ salut x a un futur millor. Superem junts la covid al Maresme". De moment, aquestes mascaretes només es poden comprar al Mataró Parc, que dóna suport a la campanya amb la cessió gratuïta d'un estand en un espai del centre comercial mataroní.
Les mascaretes compten amb sis dissenys diferents, exclusius per a la campanya. Són transpirables, fresques, adaptables al nas i amb goma regulable per a les orelles. Estan confeccionades amb un teixit certificat antibacterià, hidròfug i reutilitzable fins a 50 rentades.

De moment se n'ha fet una primera tirada de 1.000 unitats, però des del Consorci Sanitari ja s'ha anunciat que, si cal, se'n faran més. El preu és de 7 euros per cada mascareta, però també es poden comparar packs de 3 unitats al preu de 15 euros. Tal com assenyala el gerent del Consorci Sanitari del Maresme, Ramon Cunillera, de moment aquestes mascaretes només es poden adquirir al Mataró Parc, però no descarta que en un futur es puguin distribuir per altres punts com les farmàcies.

La campanya "+salut x a un futur millor", en la qual també hi col·labora Mataró Audiovisual, pretén captar fons per finançar projectes de recerca que impactin positivament en les condicions de vida dels maresmencs i maresmenques. L'objectiu és millorar l'abordatge de la malaltia, de les seves seqüeles i de la relació amb les famílies.

Actualment, el CSdM porta a terme 7 projectes propis d'investigació i participa en altres 10 projectes rellevants nacionals i internacionals. També treballa en la formació del personal de les residències de la tercera edat amb l'objectiu de contribuir a reduir l'impacte de la Covid-19 i també en accions de suport als ancians que viuen en família.
En aquest sentit, Cunillera ha destacat la importància d'aquestes tasques d'investigació i recerca que es duen a terme des del Consorci, sobretot pel que fa a la Covid-19, ja que permeten conèixer millor la malaltia.

Pel que fa al programa "impulsem la recerca", és una iniciativa que el CSdM va posar en marxa l'any passat per promoure la recerca biomèdica lligada a la comarca del Maresme i orientada a obtenir resultats que impactin en la qualitat de vida dels seus habitants. Per això, els fons recaptats es destinen a projectes d'impacte local. Aquest programa es concreta en forma de campanyes anuals, que se centren en una malaltia concreta, d'alta incidència a la zona, i sobre la qual els equips professionals del Consorci ja investiguen.