El Consorci Sanitari del Maresme estudia els factors de risc de la COVID-19

El centre hospitalari està confeccionant una base de dades amb els registres serològics dels seus treballadors

El Consorci Sanitari del Maresme estudia els factors de risc de la COVID-19

El Consorci Sanitari del Maresme està elaborant una base de dades amb els registres serològics dels seus treballadors que pot ajudar a clarificar quins factors de risc que fan que hi hagi persones que emmalalteixen amb el coronavirus i d’altres que són asimptomàtiques. Una base molt important per a la recerca científica que consta d’una població molt ben acotada, que són els 2.000 treballadors del Consorci, amb edats molt diverses i amb diversitat socioeconòmica, i que ha de permetre establir algunes pautes de comportament del virus.  Una investigació que s’emmarca en la campanya de captació de fons del programa ‘Impulsem la recerca’, iniciat l’any passat, i que aquest any té com a lema  ‘Més salut per a un futur millor: superem junts la Covid al Maresme’. Una campanya que recaptarà fons per poder aportar el seu granet de sorra, tant en la investigació com en el tractament del coronavirus a la comarca.

A banda d’aquesta base de dades, en el marc d’aquest programa de recerca, el Consorci Sanitari treballa en altres camps també vinculats a la COVID. Un d’ells, és el de la millora del tractament dels pacients. Un àmbit en el qual s’ha millorat des de l’inici de la pandèmia, quan el virus era molt desconegut, i es reutilitzaven remeis útils per a combatre la grip. Ara hi ha més informació sobre què resulta efectiu i es treballa sobretot en l’ús de corticoides i antivirals. D’altra banda, el Consorci també s’està abocant en l’estudi de les múltiples i variables seqüeles que està deixant el virus en pràcticament tots els pacients que l’han patit.

La campanya per finançar la recerca demanarà donacions de com a mínim 10 euros. La de l’any passat, dedicada a la disfàgia, va recaptar 50.000 euros.

Precisament per donar a conèixer la tasca de recerca que es pot recolzar econòmicament en el marc de la campanya, el programa El Mirador d’aquesta casa ofereix un cicle d’entrevistes amb professionals del centre, que va encetar precisament el seu director gerent.

Informa: C.Sánchez 

Tags: