El concurs de creditors de Dentix afecta més d'una seixantena de mataronins

Des de l'OMIC expliquen que els afectats han d'interposar una reclamació contra Dentix notificant que no estan rebent tractament i demanant la resolució del contracte

Més d'una seixantena de mataronins han interposat una reclamació pel tancament de la clínica dental de Dentix a Mataró. La tècnica de consum de l'Ajuntament de Mataró Cristina Valcárcel estima, però, que la xifra real d'afectats a la capital del Maresme és molt superior a la de persones que de moment s'han adreçat a l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC). La clínica de Dentix a Mataró és una de les 11 de Catalunya que ja ha hagut de tancar després del concurs de creditors que ha demanat l'empresa als jutjats de Madrid. A tot l'estat, Dentix té 350 clíniques, 33 d'elles a Catalunya.

Segons Valcárcel, hi ha dos perfils de persones afectades: les que ja tenien tot el tractament pagat i les que tenien el tractament finançat i encara paguen rebuts. En els dos supòsits, Valcárcel explica que cal interposar una reclamació contra Dentix notificant que no estan rebent tractament, demanant la resolució del contracte i que se'ls retornin els diners. En cas de tenir el tractament finançat, a més de la reclamació a Dentix s'ha d'interposar una reclamació contra l'empresa financera perquè s'interrompi el pagament o s'ofereixi una alternativa. Cristina Valcárcel apunta que des de l'Agència Espanyola de Consum s'està treballant ja perquè un cop comenci el concurs de creditors els clients de Dentix que han pagat tot el tractament puguin apuntar-se fàcilment a la llista d'afectats.

D'altra banda, també indica que, si no es rep contestació de l'empresa financera, els afectats tenen tres opcions: dirigir-se a l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor, que iniciarà una mediació amb l'empresa, adherir-se a alguna reclamació conjunta d'alguna associació de consumidors o obrir un procés judicial. La cadena de clíniques odontològiques té un deute de més de 240 milions d'euros que provocarà l'acomiadament de més de 3.000 treballadors a tot Espanya i deixarà sense servei a prop de 102 mil persones a tot l'estat.

Informa: S.Ruiz