El Col·legi d'Infermeres reclama més professionals i millores salarials

La delegada del Maresme del COIB, Laura Curell, diu a l'entrevista de Mataró Ràdio que Catalunya necessita 24.000 infermeres més per a situar-se a nivell europeu i demana més reconeixement laboral i econòmic.

Laura Curell, delegada del Maresme del Col·legi d'Infermeres i Infermers, durant l'entrevista de Mataró Ràdio
Laura Curell, delegada del Maresme del Col·legi d'Infermeres i Infermers, durant l'entrevista de Mataró Ràdio

A Catalunya falten 24.000 infermeres per situar-nos a la mitjana de la ràtio europea. Així ho explica la delegada del Col•legi d'Infermeres al Maresme, Laura Curell a l'entrevista de Mataró Ràdio amb motiu del Dia Mundial de la Infermera.

LAURA CURELL, delegada Maresme COIB.
Que actualment hi ha una manca important d'infermeres. Tenim una ràtio de 6 infermeres per cada mil habitants quan a la resta d'Europa la ràtio és de 9 infermeres. Per tant vol dir que en falten 24.000.

Tot i que ara s'incrementen les places d'estudis universitaris d'infermeria a Catalunya, Curell, que és professora del Grau d'Infermeria del Tecnocampus, afirma que la mesura arriba tard perquè hi haurà moltes jubilacions i les noves infermeres no acabaran els estudis fins d'aquí a 4 anys. Mentrestant, les actuals professionals són insuficients per cobrir tots els llocs de treball.

LAURA CURELL, delegada Maresme COIB.
Actualment les infermeres ens trobem que estem doblant torns per cobrir aquestes mancances. Estem treballant a diferents institucions alhora. Això es pot aguantar durant un cert temps, però portem dos anys cobrint una infermera a dues institucions; pot estar a l'ICS i pot estar al Consorci Sanitari del Maresme.

Tot i que les infermeres i infermers tenen feina així que acaben la carrera, moltes professionals prefereixen marxar a l'estranger per millorar les condicions salarials. 

LAURA CURELL, delegada Maresme COIB.
Estem contractades de forma precària. És a dir, contractes curts, contractes a hores. Categoria professional no reconeguda. És a dir, som un Grau, podem optar al reconeixement acadèmica màxim, al doctorat, però en canvi, a nivell salarial, no se'ns reconeix la categoria laboral. 

La delegada del Col•legi d'Infermeres ha explicat que on és més difícil trobar infermeres és al sector de les residències, perquè és on es cobra menys per la feina.