El Casal Municipal de la Gent Gran de Pla d’en Boet acull proves de Covid-19

Habilitant aquest nou equipament, l’Ajuntament de Mataró pretén descongestionar el CAP Ronda General Prim i detectar casos asimptomàtics

Imatge: Ajuntament de Mataró

Des del passat 30 de novembre, Mataró compta amb un nou espai per atendre possibles casos positius de coronavirus asimptomàtics. Aquest és el Casal Municipal de la Gent Gran de Pla d’en Boet.

Des de l’Ajuntament s’ha cregut convenient habilitar aquest nou centre d’atenció primària provisional amb l’objectiu de descongestionar el CAP Ronda General Prim, un dels que realitza més proves a la ciutat. Així doncs, des d’aquest punt els professionals sanitaris ja poden realitzar diagnòstics i cribratges a persones asimptomàtiques de Covid-19 que hagin estat citades prèviament.

Gràcies a l’adaptació d’aquest nou espai, es podrà reduir el temps d’espera a l’hora de realitzar-se la prova del coronavirus així com garantir la seguretat i confortabilitat de la ciutadania i dels mateixos sanitaris. Abans de fer-lo efectiu, s’ha comprovat la seva correcta ventilació i s’ha establert un protocol de neteja adequat a la seva nova funció.

Aquesta és la tercera col·laboració entre el consistori i l’Institut Català de la Salut (ICS). Actualment hi ha cedits equipaments com ara els centres cívics de Pla d’en Boet, Molins i Rocafonda per dur-hi a terme la vacunació de la grip. A més, també es realitzen tasques relacionades amb la Covid-19 al Casal Municipal de la Gent Gran de Rocafonda i ara, també, al de Pla d’en Boet.

Amb aquesta nova incorporació, l’atenció primària de la Metropolitana Nord de l’ICS ja compta amb 10 punts centralitzats per fer-hi proves a asimptomàtics de coronavirus.

Informa: L.Sanmiquel