El CareCityLab comença a prendre forma

La seu de ‘Mataró, ciutat cuidadora’ ocuparà els baixos i els dos primers pisos d’un edifici proper al Tecnocampus. La reforma dels espais ha d’acabar el 2023

Fotografia: tvmataró

L'Ajuntament de Mataró ha iniciat les obres del CareCityLab, la seu del projecte 'Mataró, ciutat cuidadora'. L'equipament s'havia d'ubicar en un principi a l'antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, però, per una manca d'espai, es situarà finalment a un edifici proper al Tecnocampus. El CareCityLab s'ha projectat com un centre de recerca i transformació tecnològica i d'atenció per a les persones grans i vulnerables i hauria d'estar operatiu el 2023.

El projecte 'Mataró, ciutat cuidadora' compta amb el suport del consistori i de diverses entitats, com el Consorci Sanitari del Maresme, la Fundació Hospital i el Tecnocampus. Tots els agents implicats han d'ajudar a desenvolupar el projecte en tres àmbits: innovant en polítiques públiques d'atenció a la gent gran, programant activitats i donant suport a les persones cuidadores.

Laura Seijo, regidora de Benestar Social i Promoció de la Salut: És un projecte molt innovador que busca solucions innovadores en l'àmbit de l'envelliment actiu, la dependència i la discapacitat. Busca construir un futur de ciutat molt més cuidador que ara. El nou emplaçament és un bon emplaçament que ens permetrà en l'àmbit urbanístic poder-hi fer actuacions. El CareCityLab no és només l'espai físic sinó també el seu entorn.

La seu del CareCityLab ocuparà la planta baixa i els dos primers pisos d'un edifici situat al número 142 del Passeig de la Marina. A la planta baixa, hi haurà l'accés principal; al primer pis, la majoria d'espais compartits i adaptats a les activitats que s'hi programin, i al segon pis, les sales destinades a l'estudi, la formació i les reunions. Aquí també hi haurà uns espais de simulació de consulta clínica, habitació i habitatge.

Les obres de la futura seu del CareCityLab, que van començar el passat 9 de maig i han de durar un any i mig, s'han adjudicat a l'empresa Voracys per prop d'1,8 milions d'euros. El projecte està cofinançat per la Generalitat de Catalunya en el parc dels ajuts FEDER 2014-2020.

 

Informa: B. Doñate