Després de festes, 'Hem d'assegurar que tornem a la dieta equilibrada'

Mireia Arús, cap de Dietètica de l'Hospital de Mataró CSdM, diu a l'Entrevista de Mataró Ràdio que durant els àpats de Nadal s'ingereixen més calories de les que necessitem i que cal 'moderació tot l'any, sense canvis bruscos'

Mireia Arús, cap de Dietètica de l'Hospital de Mataró, durant l'Entrevista de Mataró Ràdio
Mireia Arús, cap de Dietètica de l'Hospital de Mataró, durant l'Entrevista de Mataró Ràdio

Durant les festes de Nadal, Cap d'Any i Reis es cometen molts excessos a taula. S'ingereixen moltes més calories de les que necessitem.

La cap de restauració i dietètica del Consorci Sanitari del Maresme, Mireia Arús, ha participat a l'Entrevista de Mataró Ràdio i ha explicat com ens hem de recuperar d'aquests dies de desmesura.

Primer, ha dit, cal moderació durant els àpats d'aquetes festes. I després, no intentar arreglar-ho passant-nos a l'altre extrem.

MIREIA ARÚS, cap de restauració i dietètica Hospital de Mataró
Un cop passat aquest període, hem d’assegurar que tornem a la dieta equilibrada. I equilibrada vol dir que, sobretot, aquelles verdures i fruites i amanides que potser ens hem oblidat una mica i les hem deixat una miqueta de costat, recuperar-les. I el dinar i el sopar, sobretot assegurar-nos que hi sigui, però que vagin acompanyats o d’una mica de fècula o una mica de tall. No dir, bec aigua tot el dia o infusions i ja està. No. Perquè això al final ens passa factura. És molt més equilibrat la contenció, moderació tot l’any, que no pas fer aquests canvis tan bruscos.