Curs per a millorar la gestió de la Covid a les residències de gent gran

Una iniciativa del CSdM i el TCM que vol preparar aquests centres per evitar situacions com les de la primera onada de la pandèmia

El Consorci Sanitari del Maresme i el TecnoCampus impulsen un curs pioner a Catalunya per millorar la gestió de la Covid-19 a les residències de la comarca. Les dues institucions formaran el personal de les residències de gent gran del Maresme per millorar la seva capacitat d’atenció davant de la Covid-19 en àmbits com el cribratge, el tractament de la insuficiència respiratòria o de síndromes geriàtriques, la malnutrició, la deshidratació i la disfàgia i la rehabilitació, entre d’altres. Tot plegat, informació pràctica i eines que responen a una necessitat del territori i que pretenen evitar situacions com les que es van viure durant la primera onada de la pandèmia en aquests centres residencials. Pere Clavé, director acadèmic, de recerca i d’innovació del CSdM.

El curs pretén fer un abordatge integral des de les residències. Els seus impulsors consideren que els professionals d’aquests centres podran aprofitar millor els recursos i prendre millors decisions si disposen de més formació específica. Ramon Cunillera, gerent del Consorci Sanitari del Maresme, explica que “dins de la política d’abordatge integral de la malaltia, hem cregut necessari  posar en marxa aquest curs intensiu i fer tantes edicions com siguin necessàries per arribar a totes les residències de la comarca”. Un curs, a més, que considera que pot servir més enllà de la crisi sanitària de la Covid-19, ja que pot ser útil per gestionar altres situacions similars. 

Segons el director general del Tecnocampus, Josep Lluis Checa, el curs neix de la voluntat d’ajudar a un sector que ho va passar molt malament sobretot durant la primera onada de la pandèmia a adquirir noves habilitats que els puguin resultar útils. 

La iniciativa, dirigida als més de 300 professionals de les residències de gent gran de la comarca en els àmbits d’infermeria, responsables higienicosanitaris, auxiliars d’infermeria, auxiliars de gerontologia  i fisioterapeutes, podria ser un model escalable a tot Catalunya. El curs donarà el tret de sortida aquest proper 30 de novembre i s’emmarca en l’acord entre el Consorci Sanitari del Maresme i el Tecnocampus per impulsar la investigació, l’emprenedoria i el creixement empresarial en l’àmbit de la salut.

 

Informa: C.Sánchez