Creix la vacunació a la campanya antigripal després de la pandèmia

Els professionals atribueixen el repunt a la por a la coinfecció i la pedagogia vacunal feta per la Covid. Els centres d'atenció primària de l'ICS administren vacunes contra la grip des de dilluns

Els Centres d’Atenció Primària han començat aquesta setmana la campanya de vacunació de la grip.  Tot i que l’hivern passat, amb la presència del coronavirus, pràcticament no es van detectar casos de grip, els centres d’atenció primària han detectat un increment de vacunació, fins i tot en persones que habitualment mai abans s’havien vacunat en aquesta campanya antigripal. Des dels centres consideren que pot ser per por a una coinfecció de grip i coronavirus, però també que es pot atribuir a la pedagogia sobre les bondats de vacunar-se que s’ha intensificat amb la pandèmia.

La campanya de vacunació contra la grip se solapa aquests dies amb l’administració de les terceres dosis de la vacuna contra la Covid a molts pacients de més de 70 anys. Des dels CAPS de l’Institut Català de la Salut (ICS) destaquen la importància de rebre les dosis de totes dues vacunes, tenint en compte que la coinfecció augmenta la mortalitat i no hi ha contraindicació per posar-les simultàniament.

Els col·lectius cridats a vacunar-se contra la grip són els més vulnerables, com les persones de 60 anys o més, persones que pateixen una malaltia crònica, embarassades i professionals de la salut o de serveis essencials, en els quals aquest any també s’ha incorporat els docents.

La cita per vacunar-se es pot demanar a través de la meva salut o l’aplicatiu de cites del Departament de Salut o per via telefònica.

En la primera jornada, el CAP de Ronda Cerdanya ha vacunat dues-centes persones contra la grip i a una quarantena se’ls ha administrat la tercera dosi contra la Covid. La voluntat és tenir pràcticament enllestida la campanya antigripal abans de les festes de Nadal, quan habitualment es produeix el pic epidèmic de grip.

Informa: C.Sánchez/J.Dormuà