Covid: El CUAP Maresme, punt de vacunació de personal essencial

El centre sanitari administra des de dijous un total de 1.000 vacunes de la marca AstraZeneca professionals essencials com ara policies o bombers menors de 56 anys

El CUAP del Maresme és un dels 37 punts de vacunació disposats pel Departament de Salut per administrar la vacuna d' Oxford/AstraZeneca a personal essencial. En concret, en el centre de Mataró s'administra a policies, bombers, fisioterapeutes i farmacèutics de menys de 56 anys sense cap malaltia prèvia. Es preveu administrar 1000 dosis de la vacuna en la primera setmana d'una campanya que va començar dijous. Ho ha explicat a Mataró Audiovisual Eva Hernández, Adjunta direcció SAP Barcelonès Nord-Maresme.

El personal essencial de la zona és citat a una hora determinada a través d'SMS i, un cop dins del centre sanitari, tal com explica Hernández, un equip porta a terme el circuit de vacunació. Per la seva part, membre del cos de Bombers de la Generalitat  Adrià Cors considera que és una bona notícia que es vacuni col•lectius de treballadors per poder anar a la feina amb seguretat.

En conjunt, han arribat 31.800 vacunes  d'AstraZeneca a Catalunya. A diferència de les vacunes de Pfizer i Moderna, es tracta d’una vacuna del tipus tradicional feta a partir d’un virus modificat. La segona dosi s’administrarà a partir de 10 a 12 setmanes. Al cap de 15 dies s’aconsegueix una immunitat estimada d’entre un 60 i un 90%.

Informa: O.Debat