Comencen les esperades obres d’ampliació del CAP de Rocafonda

Els treballs, que tenen un pressupost de poc més de 2 milions d’euros, està previst que finalitzin abans d’acabar l’any i serviran per sumar 11 noves consultes i una aula d’educació sanitària

La Generalitat ha començat aquest mes de juny les obres per ampliar el Centre d’Atenció Primària de Rocafona i El Palau. L’actuació ha de permetre comptar amb més consultes i aportar major qualitat i confort, tant als professionals que hi treballen com als usuaris del centre. Les feines, que es preveu que es puguin finalitzar abans d’acabar l’any, es porten a terme en un solar adjacent a l’edifici actual. Uns terrenys que l’Ajuntament de Mataró va cedir definitivament al Servei Català de la Salut fa un any.

Amb les obres d’ampliació, que no haurien d’afectar l’activitat assistencial del CAP, es guanyaran més de 800 metres quadrats, que es traduiran en 11 noves consultes i una aula d’educació sanitària. De moment, els treballs han arrencat amb el moviment de terres previ i, més endavant, s’instal·laran els mòduls industrialitzats, que acolliran les noves dependències. Posteriorment, està previst, que es retirin els barracons provisionals que s’hi van instal·lar fa quatre anys.

L’actuació suposa una inversió de poc més de 2 milions d’euros que finança el Servei Català de la Salut amb fons europeus. El CAP dona servei als barris de Rocafonda i el Palau i a una població d’unes 18.000 persones. Un ambulatori que darrerament ha incorporat nous professionals com ara un referent de benestar emocional, un nutricionista, un fisioterapeuta i un higienista dental.