Cap cas de grip a l'Hospital de Mataró aquest hivern

La prevalença del coronavirus, les mesures preventives contra la COVID i la vacunació han deixat fora de joc la grip

L’Hospital de Mataró no ha detectat cap cas de grip aquest hivern. Per les mateixes dates l’any passat, ja hi havia un total de 125 casos de pacients amb el virus de la grip. Una baixa incidència de la grip que des del centre hospitalari mataroní atribueixen a diversos factors. D’una banda al fet que els virus competeixen entre ells i el coronavirus ara mateix és predominant, també a les mesures de protecció per la COVID, com el rentat de mans i la mascareta, que també prevenen de la grip. Per últim assenyalen la intensificació de la campanya de vacunació de la grip, especialment entre els col·lectius més vulnerables.

A hores d’ara, l’Hospital de Mataró disposa d’una tècnica de testos PCR capaç de detectar i distingir tres tipus de virus: el coronavirus, la grip i el virus respiratori sincitial, que afecta de manera molt freqüent els infants. Amb aquesta prova, que funciona amb una mostra naso faríngia, es pot detectar una porció genètica dels tres virus de  manera simultània. De moment, encara no han hagut de fer ús de cap de les proves.

A l’inici de la pandèmia, amb el poc coneixement sobre el coronavirus, la comunitat mèdica temia la convivència del coronavirus amb el virus de la grip. L’experiència a l’hemisferi sud, que viu l’hivern abans que nosaltres, va fer veure aquesta baixa incidència de la grip. Tot plegat porta a tenir en compte la importància de certes mesures preventives que també funcionen contra la grip.

Informa: C.Sánchez