Brot de Covid-19 a l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena

Segons el CSdM, el brot s'ha detectat aquesta setmana i afecta a 17 pacients i 4 professionals

L’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena ha registrat un brot de coronavirus. Segons han explicat des del Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) a Mataró Audiovisual, es va detectar dijous dia 14, amb 5 pacients que van donar positius. A partir d’aquí, ahir divendres, es va fer un cribratge entre tots els pacients i professionals del centre sanitari i van sortir positius 12 pacients més i 4 professionals, tots ells asimptomàtics.

El centre ja tenia ingressats un total de 10 pacients amb Covid-19 derivats de l’Hospital de Mataró i ara se sumen els 17 detectats aquesta setmana. Tots ells, un total de 27, s’han traslladat a la tercera planta de l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, un espai habilitat com a unitat Covid-19 i s’ha activat tot el protocol corresponent sectoritzant i aïllant els pacients infectats i netejant la resta d’estances del centre. Els professionals infectats han estat enviats a casa i s’ha reforçat el personal Covid per suplir les baixes.

Segons el CSdM, tota la resta de pacients del centre sanitari que han donat PCR negativa estan en aïllament a l’espera de repetir la prova PCR en les pròximes 48 hores. També han assegurat que fins que la situació no estigui del tot controlada, no s’admetran més ingressos a l’hospital. Aquest brot deixa doncs, un total de 27 pacients amb Covid-19 a l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena. Una xifra inferior a la que van registrar el mes d’abril. Llavors, en el pic més alt, van arribar a ingressar fins a un total de 40 persones positives a coronavirus.

El Departament de Salut va començar la vacunació del personal sanitari del centre hospitalari el passat 7 de gener.

Informa: M.Gómez