Baixen els ingressos a l’Hospital de Mataró, però augmenten els pacients crítics

Hi ha 22 persones hospitalitzades menys que divendres, però l'UCI ha passat de 13 a 18 ingressats

El Consorci Sanitari del Maresme comença a notar un cert alleujament pel que fa als ingressos de Covid-19. Així ho indiquen, si més no, les dades d’aquest dimarts on s’observa un descens del nombre de pacients ingressats tant a l’Hospital de Mataró com a l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena. Sumant els dos centres, avui hi ha 136 persones hospitalitzades per Covid-19, 22 menys que divendres. El descens més notori ha estat a l’Hospital de Mataró, que ha passat de 109 pacients ingressats divendres a 91 avui. A l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena han passat de 49 persones hospitalitzades divendres a 45 avui.
En canvi, el nombre de persones que es troben a la Unitat de Cures Intensives ha pujat entre divendres i aquest dimarts. A hores d’ara, hi ha 18 persones a la unitat de crítics del centre hospitalari mataroní, cinc més que divendres quan n’hi havia 13. 
Per últim, aquesta última setmana s’han produït 19 defuncions en dependències del Consorci Sanitari del Maresme. Una xifra similar a la reportada dimarts passat, quan es van comunicar 18 morts per Covid-19.
Fora de l’Hospital, els indicadors e la Covid-19 segueixen a la baixa a Mataró. A dia d’avui el risc de rebrot se situa en els 576 punts, gairebé 150 menys que ara fa una setmana, i la velocitat de reproducció es troba per sota de l’1, concretament al 0,9. Durant l’última setmana s’han detectat 400 positius de Covid-19 a la ciutat amb gairebé 8.300 proves PCR i testos d’antígens, el que dona una positivitat del 5,82%.

Informa: S.Ruiz